Postelstraat 38c
5711 EN Someren
0493 - 472441 winkel@inverno.nl

Onze winkel is op de volgende tijden voor u geopend:

Ma: 13:00 - 17:00
Di/Vr: 10:00 - 17:30
Za: 10:00 - 17:00

Er zijn geen koopavonden.
Iets moois gezien, wij kunnen het opsturen.

Mijn stijl

Happy Birthday
10-05-2018 17:13 - Marieke van Veghel

Happy birthday!

 

Deze column moet ik een dag voor mijn verjaardag aanleveren. Dan ben ik dus nog net 42 lentes oud! Ik kon vroeger zó enorm tellen op m’n verjaardag en eigenlijk is daar niks aan veranderd....

 

Het begin...

Ik word ‘s nachts wakker, kijk naar de wekker en ik slaap dan blij en jarig verder. Gezond jarig zijn is toch een feestje. En iedereen mag dat feestje zo invullen zoals hij/zij het wil. In mijn geval is dat vooral geen groot feest geven. Dat vind ik namelijk geen cadeautje, ik krijg er heel veel stress van! Nee, ik kies ervoor om rustig wakker te worden, met mijn drie kinderen en man om me heen, die me natuurlijk van harte feliciteren! 

 

Blij als een kind

Mijn nieuwe kleren, speciaal aangeschaft voor mijn verjaardag, heb ik weken daarvoor al met veel zorg uitgezocht bij Debbie. Dat was op zich al een cadeautje, maar het feit dat ze nog steeds ongedragen en splinternieuw op een hangertje wachten op hun debuut, vervult mij met nog meer vreugde en gezonde spanning. Wat een feest, eindelijk mijn nieuwe kleren aan. Het gevoel vervult me ook met nostalgie, ik ben dus altijd het kleine meisje gebleven dat zo blij is als ze eindelijk haar nieuwe setje aan mag! Eenmaal in nieuwe kleding en in feeststemming beneden, geniet ik van de prachtige ballonnen en mooie bloemen, die ik overigens zelf heb verzorgd. Ik geef dat niet graag uit handen; het moet perfect zijn en daar ben ik nu eenmaal goed in;-). 

 

Koffietijd

En dan is er koffie, met taart! Soms een prachtige taart, die ik speciaal heb laten ontwerpen door iemand die ik via instagram heb leren kennen. Daar komen werkelijk de mooiste creaties vandaan maar qua smaak kies ik toch het liefste voor het vertrouwde gebak van de bakker om de hoek. Ik houd zoveel van taart, dat ik aan één stukje echt niet genoeg heb. Dus de bakker heeft die dag ook een feestje.

 

Wat wordt het dit jaar?

Als je jarig bent, mag je alles op die dag zelf bepalen, want jij bent het feestvarken. Heerlijk vind ik dat! En natuurlijk het verwend worden en mooie cadeautjes in ontvangst te nemen. Het zal je niet verbazen, ook daar ben ik DOL op. Manlief weet me elk jaar weer te verrassen met een prachtig gedicht of lieve brief bij het cadeau. Ik ben dan ook weer erg benieuwd wat hij dit jaar in petto heeft.... 

Wordt het een weekendje Amsterdam of een kleine verpakking met iets erin wat fonkelt? Of kiest hij voor iets moois van Inverno? Of zou het nu dit jaar misschien wel een huiskamerconcert van Edwin Evers worden (dikke knipoog)? Ook die spanning is elk jaar weer een feestje. Maar natuurlijk is alles goed, ik ben al een 'blij ei' als ik een mooie verpakking zie en weet dat iemand echt de moeite heeft genomen om iets uit te zoeken. 

 

Gezondheid!

Na veel taart overdag wordt er ‘s avonds eten gehaald of eten we een hapje buiten de deur. Een lekker glas wijn erbij en we proosten samen op de gezondheid van mij als jarige. En dat is belangrijk, want ik besef maar al te goed dat je alleen maar echt kunt genieten als je dierbaren en jijzelf gezond zijn. Na dit geslaagde feestje ga ik graag weer op naar de volgende gezonde verjaardag. Na zo'n mooie dag kan ik me daar echt weer op verheugen!

 

Terug