Postelstraat 38c
5711 EN Someren
0493 - 472441 winkel@inverno.nl

Onze winkel is op de volgende tijden voor u geopend:

Ma: 13:00 - 17:00
Di/Vr: 10:00 - 17:30
Za: 10:00 - 17:00

Er zijn geen koopavonden.
Iets moois gezien, wij kunnen het opsturen.

Mijn stijl

Van rokje naar jeans
14-07-2017 10:34 - Marieke van Veghel

Van rokje naar jeans

 

Als ik aan Debbie zou vragen wat ik het liefste draag, zal ze absoluut zeggen 'een jeans'. Ik voel me namelijk heerlijk in een jeans. Grappig dat ik als klein meisje al graag een broek droeg. Ik weet het nog goed, ik denk dat ik 7 of 8 was. Mijn moeder had een donkerblauw Schots rokje klaargelegd wat ik aan moest naar school. Ik voelde me er doodongelukkig in en verruilde het rokje stiekem voor een spijkerbroek en ging snel door de voordeur naar school. Ik ben duidelijk geen rokjes/jurkjesmens.

 

Skinny voor (bijna) altijd

Een jeans is niet zomaar een jeans. Er zijn ontelbaar veel varianten, kleuren en wassingen. De skinny is waarschijnlijk nog steeds de meest bekende jeans. Inmiddels is deze variant zo normaal geworden en heeft deze jarenlang het straatbeeld gedomineerd. Dat kan ik ook wel begrijpen. Je kunt de skinny namelijk bijna altijd dragen, met een sneaker, laarsje of pump. Perfect te combineren! 

 

Scheuren en kraken

De jeans is anno 2017 nog leuker geworden. Perfecte scheuren in je jeans, geweldig!!

“Zit zo'n broek met scheuren in je knieën ook echt lekker?”, vraagt mijn vader me wel eens. Nou nee, als ik de veters van de jongste strik en ik buig door de knieën, hoor ik een lichte krak.... En dat is echt niet het kraakbeen wat je hoort! 

 

Inspiratie genoeg

Voor het communiefeest van onze jongste dochter zag ik mezelf toch duidelijk in een beeldig jurkje. Afbeeldingen van alle mogelijke soorten en modellen stonden als inspiratie op m'n telefoon. Toen ik het zwarte gordijn van de paskamer bij Debbie opentrok, zag ik mezelf dan staan in dat beeldige jurkje. Maar ik voelde me totaal niet beeldig!! Het bovenlijf klopte wel maar die benen.... Dit was duidelijk niet Marieke. Maar ik snapte wel dat een jeans echt onmogelijk was voor de moeder van een schattig communicantje....

 

Hemelse broek en engelachtige jurk

Benieuwd wat het uiteindelijk wel geworden is? Een hip leren broekje met streep aan de zijkant voor mij terwijl dochterlief dit breeduit compenseerde met haar prachtige jurk!!

Tja, denim is always hot en past in elk seizoen, maar is helaas niet passend voor elk feest. Maar niet getreurd, we gaan weer op naar het volgende feestje...in...een jeans! 

 

Terug