Postelstraat 38c
5711 EN Someren
0493 - 472441 winkel@inverno.nl

Onze winkel is op de volgende tijden voor u geopend:

Ma: 13:00 - 17:00
Di/Vr: 10:00 - 17:30
Za: 10:00 - 17:00

Er zijn geen koopavonden.
Iets moois gezien, wij kunnen het opsturen.

Mijn stijl

Skyhigh....
12-09-2017 13:39 - Marieke van Veghel

 

 

Skyhigh schrijfplezier

Een modegerelateerde column schrijven is mijn maandelijkse opdracht, die ik met veel plezier vervul. Ik had me dit keer voorgenomen om een stukje te schrijven over de modebewuste mens, reizend met het vliegtuig. Dat wilde ik doen tijdens mijn vliegreis naar Mallorca. Zo zou het voor mij dan ook meteen een goede afleiding zijn in verband met mijn vliegangst. 

 

No fly

Door deze vliegangst heb ik de afgelopen 12 jaar mijn vakanties voornamelijk doorgebracht in Nederland en Italië. Onze jongste van 8 is zelfs nog nooit in het buitenland geweest! Ik heb namelijk een man die echt allergisch is voor files dus het mooie Italië per auto is geen optie in de schoolvakantie. 

 

Fasten your seatbelts...

Het zou zo leuk zijn als onze Lotte ook eens wat verder kwam dan Nederland. Hoe geweldig ze het hier ook vindt. “Twee uurtjes vliegen schat en we zitten in Mallorca!!” “Ja, goed plan”, slik.... Help, nu moet ik echt vliegen... “Boek maar!” 

En daar gingen we. Met zorg had ik vooraf alle mooie kledingsetjes voor mezelf en Lotte uitgekozen. Debbie had nog net voor de vakantie voor mij een jurkje uit de sale uitgezocht. “Mariek, dit draag jij dagelijks op het strand!” 

Voor onderweg koos ik (hoe kan het ook anders) voor m'n allerfijnste jeans, waarin ik me echt zeker van mezelf voelde. Wat extra zelfvertrouwen kon immers nooit kwaad;-). Ik was er dus helemaal klaar voor en wist zeker dat we ons met deze prachtige zomerkleding helemaal ontspannen en op ons gemak zouden voelen.

 

Check!

Maar voordat we er waren... Doodsangsten heb ik uitgezeten in het vliegende monster, ik vond het echt de hel!!! Ik behoor tot de categorie 'echt heel heel bang'. Klotsende oksels, duizelig, onregelmatige hartslag en zweethandjes. Zoals ik me had voorgenomen, bekeek ik mijn medepassagiers echter wel zeer nauwkeurig. Alleen niet voor een gedetailleerd kledingverslag maar meer een check op een eventuele aanwezigheid van bomgordels. Of het zonder deze dreiging al niet eng genoeg was in het vliegtuig...

 

My hero!

Ik keek mijn kleine Lotte met angstige ogen aan en zag hoe zij dapper en relaxed zat te genieten. “Kijk mama, Mallorca is in zicht, we gaan landen!!” Godzijdank...

 

Return to sender

Maar.... Ik moet nog wel terug. Weer in het vliegtuig, deze column afmaken en Debbie vertellen dat het me niet is gelukt om vast te leggen wat ik voor moois ik heb gezien op reis. Ik heb namelijk alleen maar ceinturen en vliegtuigen gespot.

 

Terug